Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Casa în care s-a născut Hitler devine secție de poliție. Lucrările au început deja în orașul Braunau

Casa în care s-a născut Adolf Hitler, în anul 1889, va deveni secție de poliție, iar lucrările au început deja. S-a ajuns la această decizie pentru a șterge pentru totdeauna amintirea dictatorului nazist. Clădirea este goală din 2011, când centrul pentru adulți cu dizabilități, care era găzduit acolo, și-a găsit un nou sediu.  

Se fac deja pregătiri pentru restaurarea completă a clădirii de trei etaje din Braunau, micul oraș de la granița Austriei cu Germania, unde s-a născut Adolf Hitler. Autoritățile au decis să fie transformată în sediul poliției, pentru ca neonaziștii să nu se mai reunească acolo niciodată. Însă, în opinia istoricilor, măsura nu este de ajuns. 

Florian Kotanko, istoric: ”Demistificarea ar trebui să fie o parte cheie. Dacă prietenilor austrieci ai lui Yad Vashem li s-ar permite să își prezinte expoziția acolo, aceasta ar fi o soluție excelentă. Ar fi un punct de reper pentru toată lumea, după părerea mea. Ar fi un contrapunct, care ar arăta că oamenii s-au opus socialismului național și în Austria. Asta ar arăta această expoziție.”

În fața clădirii a fost plasată o piatră memorială, în onoarea milioanelor de oameni care au murit din cauza lui Hitler și a naziștilor. Pentru a preveni utilizarea ei necorespunzătoare, casa a fost închiriată de ministerul austriac de Interne în 1972 și a fost subînchiriată apoi mai multor organizații caritabile. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE