Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

A murit miliardarul Charlie Munger, partenerul de afaceri al lui Warren Buffett

Miliardarul Charlie Munger a murit într-un spital din California. Miliardarul american s-a stins din viață la un spital din California, la vârsta de 99 de ani. Anunțul a fost făcut de compania sa de investiții, Berkshire Hathaway, care nu a precizat cauza decesului.

Charlie Munger era vicepreședinte la fondul de investiții Munger, care valorează 2,7 miliarde de euro, conform publicației Forbes. În urmă cuu câteva săptămâni, el făcea analize pe tema piețelor globale.

A murit miliardarul Charlie Munger

Charlie Munger s-a s-a născut pe 1 ianuarie 1924, în Omaha, Nebraska. La vârsta de 19 ani, el a părăsit Universitatea din Michigan și a intrat în armata SUA, unde a servit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. După aceea, el a făcut facultatea de Drept, la Harvard, pe care absolvit-o în 1948, iar apoi a practicat dreptul imobiliar.

Munger l-a cunoscut pe Warren Buffet în 1959, după înmormântarea tatălui său, iar din acel moment, cei doi au devenit prieteni. Din 1978, Munger a devenit vicepreședinte al companiei Berkshire Hathaway.

În ultima parte a vieții sale, Munger a fost protagonistul unor declarații controversate, mai ales după ce a elogiat guvernul comunist al Chinei, pe care occidentul l-a criticat pentru încălcarea drepturilor omului.

"Berkshire Hathaway nu ar fi putut fi construită până la statutul său actual fără inspiraţia, înţelepciunea şi participarea lui Charlie", a spus Warren Buffett, într-un comunicat, citat de CNN.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE