Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

A murit Gianluca Vialli, la 58 de ani. Fostul fotbalist italian era bolnav de cancer

Fostul fotbalist italian Gianluca Vialli a murit la vârsta de 58 de ani, scrie Gazetta dello Sport. Vialli era internat într-un spital din Londra, din cauza cancerului pancreatic.

Familia lui Vialli a confirmat decesul fostului fotbalist într-un comunicat citat de Euronews Italia. „Cu nemăsurată tristețe anunțăm trecerea în neființă a lui Gianluca. Înconjurat de familie, s-a stins din viață aseară, după cinci ani de boală în care a făcut față cu curaj și demnitate. Le mulțumim celor mulți care l-au susținut de-a lungul anilor cu afecțiunea lor. Amintirea și exemplul său vor trăi în inimile noastre pentru totdeauna".

Pe 14 decembrie, Vialli anunțase că trebuie să își suspende angajamentele cu echipa națională a Italiei (era șef de delegație) pentru a se concentra pe lupta sa împotriva cancerului pancreatic. Vialli anunțase în 2018 că este bolnav.

Gianluca Vialli a jucat de-a lungul cariere sale la Cremonese, Sampdoria, Juventus și Chelsea. Pentru echipa națională a Italiei, a jucat 59 de meciuri și a marcat 16 goluri.

Vialli a reprezentat Italia la două Cupe Mondiale, în 1986 și 1990, ambele disputate în Italia. În 1990, a cucerit medalia de bronz cu Squadra Azzurra.

Walter Zenga, fost coleg al lui Vialli la naționala Italiei, a publicat pe Instagram un mesaj de condoleanțe. „Vreau să-mi amintesc de tine așa... Odihnește-te în pace, prietene... ne vei lipsi atât de mult...”, a scris fostul portar al Italiei, care a antrenat și în România.

Lumea fotbalului pierde a treia figură importantă în în mai puțin de o lună, după Siniša Mihajlović (16 decembrie 2022) și Pelé (29 decembrie 2022).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE