Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

A început Festivalul de Jazz de la Brașov. Între 11 și 15 august are loc cea de-a X-a ediție

A început cea de-a X-a ediție a Festivalului de Jazz & Blues de la Brașov. Evenimentul se desfășoară până pe 15 august și va aduce tuturor iubitorilor de muzică bună un line-up excepțional și numeroase activități conexe pentru publicul de toate vârstele.

Jan Akkerman, cunoscutul compozitor și instrumentist, considerat unul dintre cei mai mari chitariști ai lumii, a a deschis aseară, festivalul de la Brașov. De altfel, organizatorii promit 5 zile de excepție, cu nume răsunătoare.

„Muzicieni care sunt virtuozi, cu un statut aproape legendar, cum este Jan Akkerman, care vine cu un concert special de 75 de ani, care are un caracter cu totul aparte, dar și John Németh, nominalizat la premiul B.B. King Entertainer of the Year în cadrul prestigioaselor Blues Music Awards.”, a declarat Ioan Big - director artistic al festivalului de Jazz & Blues.

Pe lângă artiștii de renume internațional și trupe locale, festivalul de jazz de la Brașov include și activități pentru copii și părinți, filme în parc, conferințe și dezbateri și ateliere creative. În plus, vor fi și câteva masterclassuri muzicale.

Brașovenii și turiștii s-au adunat în număr mare în prima zi a festivalului, în Piața Sfântul Ioan din Brașov, acolo unde au avut loc primele concrete.

„Din fericire, am ajuns oarecum nesperat, datorită perioadei dificile pe care am traversat-o, la ediția a zecea, neîntreruptă nici măcar de pandemie și ca atare, înainte de toate, festivalul are un caracter de celebrare și nu doar prin programul în sine cât chiar ne dorim să onorăm publicul.”, a adăugat Ioan Big.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE