Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

A fost un weekend canicular în România. Peste 5.000 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale în București și Ilfov

A fost un weekend canicular în România. Temperaturile au ajuns până la 41 de grade Celsius, în sud și sud-est. Peste 5.000 de oameni au avut nevoie de ajutorul medicilor doar în București și Ilfov, iar valul de căldură nu a trecut.

ANM a emis două noi coduri de caniculă

ANM a emis două noi coduri de caniculă, unul galben care intră în vigoare de luni și altul portocaliu care începe de marți.

În jurul prânzului, în Capitală erau peste 37 de grade Celsius. Crina a fost nevoită, însă, să iasă din casă pentru înscrierea la facultate.

Femeie: „Păi am fost nevoite! Am înscris-o pe ea la facultate și n-am avut încotro. Asta trebuie facuta. Pălărie, apă după noi, tocmai am terminat-o.”

Doamna Ida este pensioară și a ieșit în caniculă pentru nepoțelul ei.

Femeie: „Îl duc la dans pe ăsta mic și nu renunț, adică pentru el merită.”

Cătălin lucrează la un hotel și nu a putut evita căldura de afară.

Tânăr: „Astăzi am ieșit cu treabă. Am fost nevoit să ies, altfel nu ieșeam. Sunt la lucru și din cauza asta.”

Medicii de pe Ambulanță spun că au avut cu 36 la sută mai multe cazuri decât luna trecută

Și medicii din Timișoara au avut de lucru, după ce orașul a fost sub avertizare de cod roșu. Cu o temperatură de 42 de grade la umbră, peste 150 de oameni au ajuns la spital.

Mihai Grecu, medic UPU Timiș: „Această caniculă pe care am experimentat-o în partea de vest a țării a afectat toți pacienții, mai ales cei cu boli cronice, cardiace, endocrine, neurologice pulmonare.”

În Ialomița, o femeie de 85 de ani, care era la volanul mașinii, a leșinat după ce a ieșit din mașină, într-o pădure. A fost găsită de polițiști, după ce un martor a văzut mașina abandonată pe marginea drumului.

3.277 de puncte de prim ajutor, înființate în toată țara

În cele 3.277 de puncte de prim ajutor înființate în toată țara, 1.902 persoane au avut nevoie de medici, iar patru dintre acestea au fost transportate spital. Din păcate, veștile meteorologilor nu sunt bune.

Mihai Huștiu, ANM : „Marți-miercuri valul de căldură se intensifică din nou, iar maxime de 39 -40 de grade sunt posibile, mai ales în partea de sud-vest a țării.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE