Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

660.000 de hectare distruse de incendii în Uniunea Europeană

Incendiile de vegetație provoacă în continuare daune în întreaga Europa. Până în prezent, 660.000 de hectare au fost distruse de flăcări în Uniunea Europeană, un record absolut de la debutul monitorizării incendiilor prin satelit, în 2006.

Seceta și temperaturile ridicate

Doar în Spania au ars peste 245 de mii de hectare de vegetație. În provincia Alicante a izbucnit în weekend un incendiu care nu a fost încă izolat, iar aproximativ 1.200 de persoane au fost evacuate din regiune.

Pompierii au reușit totuși să stingă flăcările din Aragon, unde au fost distruse peste 6.000 de hectare de teren. Locuitorii vor putea să se reîntoarcă în curând acasă, însă imaginile pe care le găsesc sunt dezolante.

„Este foarte trist, pentru că focul a distrus toată fauna, flora, întreaga natură. E păcat. Noi ne considerăm norocoși totuși, pentru că alte persoane și-au pierdut casele,” a declarat o localnică.

Incendiile se extind pe întreg continentul, accelerate de secetă și de temperaturile extrem de ridicate. Și Marea Britanie este afectată. O proprietate din zona Woodham Park Road a ars, iar pompierii au reușit să salveze doar parte din animalele din gospodărie. Cauza incendiului nu este clară momentan.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE