Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, de la orele 7.30 și 20.00, Euronews România îți aduce un digest al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Gara de Nord, lăsată în paragină. Clădirea are geamuri sparte, iar călătorii împart peronul cu șobolanii

  • Gara de Nord din București se degradează pe zi ce trece. La peste 150 de ani de la inaugurarea clădirii, cea mai importantă poartă de intrare feroviară în Capitală are geamuri sparte, călătorii împart peronul cu șobolanii și are multe restanțe când vine vorba de modernizare.
  • Ultima renovare serioasă a fost făcută acum 20 de ani.  
  • Călătorii se plang inclusiv de sobolanii care mișună chiar aici pe peroane. Nici după ce ajung propriu-zis în gară nu au parte de o imagine mai primitoare pentru că sunt întâmpinați de spații comerciale închise și lăsate în paragină.

Citește mai mult despre problemele cu care se confruntă Gara de Nord din București

Meseriile viitorului în noul an universitar. Ce joburi sunt la mare căutare

  • Robotică, inteligență artificială, cybersecurity sau gaming. Sunt câteva dintre specializările mai inedite pe care le oferă universitățile românești anul acesta.
  • Studenții se întorc pe băncile facultăților și în laboratoare de săptămâna viitoare, iar o parte din ei vor studia materii care îi pregătesc pentru meseriile viitorului.
  • Prima generație de studenți specializați în inteligență artificială își începe formarea la Universitatea Babes Bolyai. Au aplicat aproximativ 400 de studenți din care 50 au fost acceptați. Printre ei este și Diana, o tânără de 22 de ani.

Citește mai mult despre meseriile viitorului în acest an universitar

Shakira riscă al doilea proces pentru neplata taxelor în Spania. Ce sumă datorează cântăreața

  • Artista columbiană Shakira riscă un al doilea proces în Spania, după ce a fost acuzată c-ar datora aproape 6,7 milioane de euro autorităților fiscale spaniole, relatează agenția DPA, citată de Agerpres.
  • Reprezentanții Biroului Procuraturii Publice din Spania au depus o plângere penală împotriva Shakirei la un tribunal de lângă Barcelona, a precizat un purtător de cuvânt al autorităților judiciare.
  • Acea instanță urmează să decidă dacă artista va trebui să fie judecată în cadrul unui proces.

Curtea de Apel Iași amână luarea unei decizii în cazul Buzatu. Avocatul a cerut acces la dosar

  • Curtea de Apel Iaşi a amânat soluţionarea contestaţiei privind arestarea preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, ca urmare a solicitării venite din partea avocatului acestuia.
  • Buzatu a solicitat, prin avocat, amânarea judecării cauzei, pentru a putea studia dosarul în care este acuzat de luare de mită, iar judecătorii au decis ca o nouă şedinţă să fie programată pentru joi, la ora 13.00.
  • Dumitru Buzatu nu a făcut, miercuri, declaraţii în faţa magistraţilor Curţii de Apel Iaşi.

Citește mai mult despre explicațiile avocatului lui Dumitru Buzatu.

Monica Macovei, trimisă în judecată, la un an după accidentul în care un motociclist a fost rănit grav

  • Fosta ministră a justiției Monica Macovei a fost trimisă în judecată, pentru vătămare corporală din culpă, la un an după ce a fost implicată într-un accident rutier, Monica Macovei, implicată într-un accident rutier, în urma căruia un motociclist a fost rănit grav între Mangalia și localitatea 2 Mai, în urma căruia un motociclist a fost rănit grav.
  • Potrivit informațiilor, accidentul s-ar fi produs în momentul depășirii pe linia continuă, când mașina fostei ministre a intrat pe contrasens.
  • Fostul ministru al Justiției nu ar fi consumat alcool, potrivit etilotestului.

Citește mai mult despre sentința Monicăi Macovei

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE