Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zona de promenadă de pe malul Lacului Morii a fost amenajată și redeschisă

După 20 de ani în care a stat în paragină, zona de promenadă de pe malul Lacului Morii a fost amenajată și redeschisă publicului pe 1 iunie.

Iar inaugurarea a ceea ce ar putea deveni un punct de atacție printre bucureșteni a avut loc chiar de Ziua Copilului.

Redeschidere pe note de jazz

Digul de pe Lacul Morii a fost deschis la ora 17:00, iar locuitorii Sectorului 6, și nu numai, au profitat de vremea frumoasă și ziua liberă de care au beneficiat mulți dintre ei.

Atmosfera a fost întreținută de trei cvartete de muzică clasică și jazz.

Zona are acum o alee asfaltată, o pistă de alergare de trei km, dar și o pistă pentru biciclete la baza digului. Spațiul verde dintre dig și stradă a fost amenajat, există bănci și umbrare, iar un gard de protecție delimitează zona.

Proiectul a costat sub 10 milioane lei

„Acesta este doar unul dintre proiectele pe care le-am demarat, pentru ca oamenii din Sectorul 6 să rămână în Sectorul 6. Până acum se duceau în Herăstrău, în Centrul Vechi, dar au început, din ce în ce mai mulți, să rămână și în sector. A fost o lucrare căreia i-am scăzut costurile, pentru că, inițial, erau niște costuri mult mai mari, undeva la 10 milioane de lei. Deci a fost sub 10 milioane de lei tot ce vedeți aici”, a spus Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 București.

Și locuitorii sectorului sunt bucuroși că vor avea noi alternative pentru petrecerea timpului liber, cum ar fi alergatul sau plimbările cu bicicleta.

De 1 iunie nu puteau lipsi activitățile dedicate copiilor. Statui vivante și mascote i-au întâmpinat pe vizitatori, iar copiii au primit baloane și s-au putut poza cu Mickey Mouse sau alte personaje de benzi desenate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE