Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zelenski: Nu cred că lumea îi va permite lui Vladimir Putin să folosească armele nucleare

Volodimir Zelenski este de părere că omenirea nu-l va lăsa pe Vladimir Putin să folosească armele nucleare.

Președintele ucrainean a mai promis într-un interviu acordat unui post german că va continua să elibereze teritoriile ocupate de trupele ruse, potrivit Agerpres. Reacția lui Zelenski vine în urma anunțului lui Putin privind mobilizarea parțială a rezerviștilor. Președintele rus a promis că vor fi folosite toate mijloacele pentru a-și proteja țara și a făcut aluzie la armele nucleare.

„Nu putem face aceste compromisuri”

„Nu cred că (Putin) va folosi aceste arme. Nu cred că lumea îi va permite să folosească aceste arme. Mâine, Putin ar putea spune: în plus faţă de Ucraina, vrem şi o parte din Polonia, altfel vom folosi armele nucleare. Nu putem face aceste compromisuri”, a declarat preşedintele ucrainean.

Potrivit acestuia, mobilizarea ordonată de Putin este răspunsul la înfrângerile suferite de trupele sale pe câmpul de luptă în Ucraina. „El vede cum unităţile sale pur şi simplu o iau la fugă”, susţine Zelenski.

Volodimir Zelenski a mai spus că referendumurile de anexare pe care Rusia le va desfăşura în perioada 23-27 septembrie în patru regiuni ucrainene parţial controlate de trupele ruse, respectiv Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, reprezintă o mascaradă.

Într-un discurs preînregistrat, Vladimir Putin a anunţat miercuri dimineaţă mobilizarea a 300.000 de rezervişti.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE