Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zelenski, discurs la Summitul Inițiativei celor Trei Mări: Ce s-ar fi întâmplat dacă Rusia ar fi reușit să transforme Ucraina într-un cap de pod?

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski a vorbit la Summitul Inițiativei celor Trei Mări, care are loc la București. Intervenția lui Zelenski are loc după ce autoritățile din România au anunțat că fragmente dintr-o dronă au fost găsite în județul Tulcea. Președintele ucrainean a spus totodată că se opune oricăror restricții cu privire la exportul de cereale

„Vă mulțumesc pentru atenția pe care o acordați Ucrainei!

Dragi participanți, în timp ce vorbim, într-un oraș care se află aproape de granița cu România este un incendiu, iar incendiul a izbucnit azi-noapte. Atacurile rusești au lovit infrastructura noastră,. În ultimele 24 de ore au fost atacate zone precum Ismail și Reni. Rusia lovește Ucraina, dar ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi reușit să transforme Ucraina într-un cap de pod? Asta avea în plan Putin. Acest lucru a fost planificat inițial, dar după cum vedeți nu s-a întâmplat. Ucrainenii câștigă. În momentele cheie a existat solidaritate. 24 februarie a schimbat totul. Europa, toată lumea, a reușit să arate că suntem capabili de acte de solidaritate, iar acum Ucraina este recunoscătoare dumneavoastră personal pentru sprijinul pe care l-ați acordat.

Inițiativa Celor Trei Mări este un lucru minunat. Noi nu vorbim de ziduri, vorbim de unitate. Europa nu a ignorat niciodată valorile comune ale noastre, mai ales acum când avem de-a face cu o invazie brutală. Dacă ar face lucrul acesta toată lumea ar avea de pierdut. Numai timpul ne separă acum de momentul în care consecințele unei asemenea cauze vor fi dezvăluite. Ucraina este împotriva oricăror restricții cu privire la exportul de cereale. Avem nevoie ca produsele noastre agricole să fie transferate pentru că diverse țări au nevoie de produsele noastre”, a spus Zelenski.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE