Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zelenski cere un audit al activității șefilor birourilor militare de recrutare, pe fondul acuzațiilor de corupție

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a solicitat vineri înființarea unei comisii speciale care să realizeze un audit asupra activităţii şefilor comisariatelor militare regionale de recrutare, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.

Comisia responsabilă cu auditul va fi condusă de generalul Oleksandr Pavliuk, adjunct al ministrului Apărării, a precizat liderul de la Kiev, în urma unei întâlniri cu comandanţii de rang înalt ai Armatei ucrainene.

Zelenski a ordonat auditul, în contextul în care presa a relatat despre presupuse fapte de corupție ale şefului unuia dintre comisariatele militare.

Președintele Ucrainei a precizat că a cerut ca acel comandant să fie demis urgent. De altfel, publicația Ukrainska Pravda a scris că familia militarului deține în Spania o proprietate și mașini ce ar valora milioane de dolari.

”Am dat un ordin urgent să fie creată o comisie (...) şi, împreună cu unităţile de aplicare a legii şi cu Agenţia Naţională de Prevenire a Corupţiei, să fie verificaţi toţi comandanţii birourilor militare de recrutare în toate regiunile Ucrainei, astfel încât ei să nu dezonoreze statul nostru şi memoria eroilor care mor pe front", a transmis Volodimir Zelenski, pe Telegram, conform sursei citate.

Liderul de la Kiev a mai precizat că, la reuniunea la care a dat acel ordin, au fost de asemenea discutate situaţia de pe frontul războiului cu Rusia, aprovizionarea cu arme şi ritmul de producţie al industriei militare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE