Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zelenski anunță că Rusia a pierdut o brigadă în luptele de la Avdiivka. În țară, ucrainenii protestează

Rusia a pierdut o brigadă în timpul luptelor de la Avdiivka, declară președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Iar Institutul pentru Studiul Războiului susține că armata Kievului a înaintat pe malul din stânga Niprului și că ofensiva continuă în apropiere de Bahmut și în regiunea Zaporojie.

Pe de altă parte, mamele, soțiile și copiii soldaților ucraineni au ieșit în stradă pentru a cere o limitare a serviciului militar.

Ucrainenii cer limitarea serviciului militar

În întreaga Ucraină, oamenii s-au mobilizat într-o serie de proteste pașice. Ei cer ca serviciul militar să fie limitat la 18 luni, sau măcar să li se ofere puțină odihnă celor care luptă în prima linie. Tatăl Viktoriei a fost rănit pe front și se află în spital, iar soțul ei este și el în armată.

"Toți sunt obosiți psihic și fizic. Nu pot rămâne acolo de la începutul războiului să ne apere pe noi, toți ucrainenii, trebuie să se odihnească", spuneViktoria.

Prețul fizic pe care îl plătesc soldații ucraineni este cât se poate de evident în apropiere de Avdiivka, în estul țării, unde țin piept atacurilor rusești, care vin în valuri.

În timp ce soldații se luptă pe front, diplomații Rusiei și Ucrainei s-au reunit la ONU, unde se discută despre exportul de arme către cele două țări, care alimentează conflictul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE