Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zelenski a vizitat trupele din Donețk. Și Vladimir Putin a făcut o vizită surpriză la Herson

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vizitat trupele din regiunea Donețk, încurajându-i pe soldații care rezistă în fața asaltului rușilor. Și Vladimir Putin pretinde că a făcut o vizită surpriză în teritoriile ocupate din Herson. La scurt timp după plecare sa, rușii au lansat un nou atac în care a fost ucis un civil.

Volodimir Zelenski a vizitat unitățile militare de la Avdiivka, un oraș din regiunea Donețk dominat de lupte grele. Liderul de la Kiev a stat de vorbă cu soldații și le-a oferit decorații.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Este foarte plăcut să vă văd pe toți și să vă strâng mâinile puternice, știind că viitorul Ucrainei este în aceste mâini. Sunt mândru să vă întâlnesc, sunt mândru să știu că avem în Ucraina oameni atât de puternici. Totul datorită vouă. Rezistați și aveți grijă de voi. Viitorul nostru depinde de voi.

Vladimir Putin a vizitat și el trupele din zona ocupată a regiunii Herson

Este prima vizită a liderului de la Kremlin în această zonă, după invazie.

În timpul discuțiilor cu militarii, acesta a fost informat că armata rusă, “organizează apărarea în conformitate cu instrucțiunile primite”, potrivit agențiilor ruse de presă. Vladimir Putin le-a adus militarilor o icoană care ar fi aparținut unui ministru al apărării, din perioada imperiului rus.

Artileria Moscovei a lansat un atac asupra unei piețe din centrul orașului Herson, după plecarea liderului de la Kremlin. Un civil a fost ucis, iar alte nouă persoane au fost rănite.

Donețk, alături de Herson, Luhansk și Zaporojie au fost anexate ilegal de ruși, în septembrie anul trecut. Mare parte din teritorii au rămas, însă, sub controlul armatei ucrainene sau au fost eliberate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE