Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zeci de mii de oameni au stat la coadă ore în șir pentru a aduce un ultim omagiu Reginei Elisabeta a II-a

Sicriul reginei Elisabeta a II-a a ajuns aseară la Palatul Westminster. Până în acest moment zeci de mii de oameni din toate colțurile lumii i-au adus un ultim omagiu reginei care timp de șapte decenii a condus cu demnitate și respect, Regatul Unit al Marii Britanii. Din cauza numărului mare de vizitatori așteptați de autorități, peste 10 mii de polițiști au ieșit pe străzi pentru a asigura liniștea și ordinea publică.

La ora 19:00, Westminster Hall și-a deschis porțile publicului, iar coada formată la catafalcul reginei Elisabeta a II, a ajuns să se întindă pe mai bine de 5 kilometri. Timpul de așteptare a crescut, însă, de la o oră la alta.

Oamenii stau la cozi cu orele pentru a aduce un ultim omagiu reginei

Cetățenii britanici dar și turiștii continuă să vină în număr mare la Westminster Hall pentru a ține un moment de reculegere. Nu le pasă că trebuie să aștepte o noapte să ajungă în față.

John are 86 de ani și a venit de la 150 de kilometri depărtare, tocmai de pe Coasta de Est a Marii Britanii, pentru a-i aduce un ultim omagiu reginei pe care a îndragit-o atât de mult.

„Am fost la priveghiul lui Winston Churchill, am fost la priveghiul Reginei-mamă și mi-am promis că o să merg și la priveghiul Reginei când ar fi fost momentul. Îmi îndeplinesc astfel promisiunea pe care mi-am făcut-o mie”, a mărturisit un britanic.

Pentru a înfrunta coada, aceste două surori au venit pregătite cu umbrele, apă și mâncare.

„Regina este importantă pentru noi și trebuie să ne arătăm respectul pentru ceea ce a făcut pentru noi în acești mulți ani. Este singura dată când îți mai poți lua rămas bun de la Regină așa cum trebuie”, a spus o femeie.

„Este finalul unei ere. Acum avem un rege, cu care trebuie să ne obișnuim. Cel mai probabil o sa facă o treabă bună. Nu o să mai trăiesc un astfel de moment. Mi-a fost regină mereu și așa cum a spus sora mea, vrem să ne arătăm respectul”, a precizat o alta.

Peste 750 de mii de persoane sunt așteptate la priveghiul reginei Elisabeta a II. Sicriul cu trupul Majestății Sale va rămâne la Westminster Hall, până în ziua înmormântării, luni, la ora 8:30, când va fi mutat la Westminster Abbey.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE