Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zeci de migranți, salvați de pe o barcă gonflabilă, în timp ce încercau să traverseze Marea Mediterană

95 de oameni care au încercat să traverseze Marea Mediterană pe o barcă gonflabilă au fost salvați de autoritățile italiene. Migranții, care veneau din Africa de Nord, au fost observați de echipajul unui avion de salvare.

Nava încărcată cu migranți a plutit în derivă pe mare timp de patru zile. Pe ea se aflau 38 de minori, din care 33 erau neînsoțiți.

Zona Guido, prefectul provinciei Massa-Carrara: „Minorii vor fi găzduiți aici, aproape, în Marina di Massa. Avem un adăpost gestionat de o cooperativă socială care lucrează pentru noi și în cadrul altor proiecte.”

Este al treilea grup care debarcă în Toscana în mai puțin de o lună

Este al treilea grup care debarcă în Toscana în mai puțin de o lună. Anterior, Italia a refuzat să permită debarcarea bărcilor cu migranți în porturi, dar a renunțat la idee în scurt timp.

Carla Melki, director adjunct SOS Mediterranee: „Apreciem faptul că porturile sigure sunt asigurate într-un mod mai rapid, dar faptul că trebuie să navigăm timp de patru zile înseamnă că timp de patru zile nu există nave de salvare în centrul Mării Mediterane. Vreau să vă reamintesc că în 2022 au murit peste 2.000 de persoane în Mediterana centrală. Este cea mai periculoasă rută de migrațiune.”

De la începutul anului, 33 de oameni s-au înecat în încercarea de a traversa ilegal Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE