Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zeci de atacuri în Donețk. Un civil a fost ucis, iar alți șase au fost răniți, după ce o rachetă a lovit o zonă rezidențială

Rusia a lansat zeci de atacuri în regiunea Donețk din estul Ucrainei. Autoritățile anunță că sunt morți și importante pagube materiale. O rachetă a lovit o zonă rezidențială din orașul Kramatorsk, omorând un civil și rănind cel puțin șase.

Racheta rusească a căzut între blocurile de locuințe

În urmă au rămas mașini arzând, metal contorsionat și copaci smulși din rădăcini. În jurul blocului, pompierii călcau pe sticla spartă și bucăți de zidărie, căzute din blocurile din jur. Mai mulți civili au fost răniți în atacul cu rachetă.

Yuri, locuitor Kramatorsk: „A fost o explozie atât de mare, încât eu și soția mea, care stăteam în casă, am simțit că totul a zburat în aer. Ea a fost aruncată pe podea și a început să se târască. Nici măcar nu am auzit zgomotul rachetei care zbura deasupra noastră. Nu știu dacă racheta a explodat, dar deflagrația a fost atât de puternică, încât toate ferestrele au fost spulberate.”

Sute de oameni încearcă să fugă din zonă

În timp ce luptele se intensifică în estul separatist al Ucrainei, sute de oameni încearcă să fugă din zonă. Zeci de ucraineni au plecat cu un tren special, îndreptându-se spre Dnipr și alte orașe aflate mai în vestul țării. Cei mai mulți dintre cei evacuați veneau din zone în care forțele ruse își concentrează ofensiva pentru a captura Donbasul, inclusiv orașele Sloviansk și Bakhmut.

Iraida Vorobiova, locuitor din Sloviansk: „Situația în Sloviansk este foarte proastă. Nu există apă. Fără gaz. Este imposibil chiar să aduci apă în recipiente. Se pare că nu există locuri de unde să iei apă și nu putem ieși afară din cauza bombardamentelor continue, deci nu mai este nimic bun în Sloviansk, din păcate. De aceea a trebuit să plec.”

Rusia susține că a preluat controlul asupra întregii regiuni vecine Lugansk

Cei mai mulți care s-au urcat în tren erau femei, copii și bătrâni. Rusia susține că a preluat controlul asupra întregii regiuni vecine Lugansk, iar acum încearcă să cucerească regiunea Doneţk. În acest fel, ar ocupa integral bazinul minier Donbas, pe care separatiştii sprijiniţi de Moscova îl controlează în parte din 2014.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE