Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zdob și Zdub și frații Advahov, despre Eurovision 2022: „Toată Europa a cântat în limba română împreună cu noi”

Formaţia Zdob şi Zdub, reprezentanta Republicii Moldova la Eurovision 2022, au fost primiți cu aplauze pe peronul Gării Feroviare din Chișinău.

„Pe scena Eurovision, nu a fost trupa Zdob și Zdub, nici formația Advahov, în scenă a fost Moldova. Suntem foarte mândri, pentru că am putut cânta în limba română și toată Europa, toată lumea a cântat în limba română, și s-a distrat alături de noi”, a precizat Vasile Advahov, leaderul artistic al Orchestrei Municipale condusă de Frații Advahov.

 „Dragi prieteni, eu deja am fost a treia ora la acest concurs. Pentru mine Eurovision nu este o competiție, este un concurs de muzică, de pritenie, de pace. Noi toți artiștii suntem oamenii care aduc inima, talentul și toti sunt cei mai tari. Eu cred că nu contează ce loc ai luat din partea juriului, tu ai facut sărbatoare oamenilor.” , a menționat Roman Iagupov, solistul trupei Zdob și Zdub.

Trurpa Zdob și Zdub a ocupat locul 7 în finala Eurovision 2022 de la Torino. Aceștia au reprezentat Republica Moldova cu piesa ”Trenuleţul”, o combinație muzicală între rock și folclor, în stilul consacrat al trupei.

Chiar dacă Republica Moldova a primit calificative slabe din partea juriului internațional, votul publicului a schimbat radical situația clasamentului final.Moldova participă la această competiţie din 2005, când a fost reprezentată tot de Zdob și Zdub, cu „Bunica bate toba”.

În 2017, Moldova a înregistrat cel mai bun rezultat de până acum, trupa SunStroke Project ocupând locul trei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE