Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zboruri anulate timp de o lună. Blue Air a anulat cursele aeriene, până pe 10 octombrie

Aeronavele companiei Blue Air vor rămâne la sol până pe 10 octombrie, deși inițial compania anunțase că va relua zborurile pe 12 septembrie. Blue Air motivează decizia prin lipsa banilor pentru achitarea kerosenului și a celorlalte costuri operaționale. Între timp, încă mai există români care nu au reușit să revină acasă, după ce au rămas blocați în străinătate, din cauza anulărilor. Până în acest moment Tarom a efectuat opt curse speciale pentru repatriere.

Compania le transmite clienților săi să nu se îndrepte către aeroporturi, pentru că nu își vor găsi cursele afișate pe tabelele digitale.

Ce spun turiștii păgubiți

Turistă: Vreau să-mi iau banii înapoi, dacă ei intră în faliment sau Dumnezeu știe ce… Am aflat și noi vești așa din țară, de la copii, de la părinți. 1.244 de lei am de recuperat de la Blue Air. Mulțumim, ne-a ajutat Taromul, ne-a adus acasă.

„O altă cursă specială operată de Tarom a fost efectuată pentru repatrierea romanilor blocați în Grecia, după ce Blue Air a anunțat suspendarea zborurilor. Aeronava a preluat 189 de pasageri români din Zakynthos și a aterizat pe Aeroportul Otopeni”, transmite Felicia Macaleț, jurnalist Euronews România.

Cei blocați în străinătate sunt nevoiți să își plătească singuri cazarea și mâncarea.

„Două nopți am stat la cazare, dar am fost nevoiți să închiriem și mașini, au fost costuri suplimentare peste tot. A fost mai mult o vacanță la nivel de stres, pentru că de joi sau de miercuri, de când am așteptat, am început să căutam, nimeni nu răspundea la mail-uri, dar am găsit o pagină, un forum Zakynthos și practic acolo am reușit să găsim”, spune un turist.

Până în acest moment opt curse speciale pentru aducerea românilor acasă au fost efectuate de către Tarom din Israel, Spania și Grecia. Aproximativ 1.200 de pasageri au beneficiat de zboruri fără costuri suplimentare.

Jurnalist: Ați încercat să sunați la numerele puse la dispoziție de MAE?

Turist: Vă pot arăta pe telefon, am cel puțin 60 de apeluri care ori sunau ocupat, ori nu răspundea nimeni. Am sunat și la consulat și la Ambasadă, n-am mai fost sunați înapoi.

Jurnalist: Și de pe zborul Tarom ați aflat tot de pe internet?

Turist: De pe forumul de pe Facebook, Forum Zakynthos.

Jurnalist: Costuri în plus?

Turist: Estimăm cam 200 de euro de persoană în plus.

Până în prezent peste 54.000 de oameni au fost afectați de criza declanșată de anularea zborurilor Blue Air. Numărul păgubiților va crește cu fiecare zi în care cursele companiei low-cost rămân anulate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE