Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ylva Johansson, comisarul european pentru Afaceri Interne: Aderarea deplină la Schengen a României și Bulgariei, o prioritate

Intrarea deplină a României și Bulgariei în Schengen este o prioritate pentru comisarul european pentru afaceri Interne.

Ylva Johansson a transmis un mesaj de felicitare celor două țări cu ocazia accesului în zona de liberă circulație pe sectoarele aerian și maritim. Ea a fost un puternic susținător al extinderii spațiului Schengen cu România și Bulgaria și promite să continue aceste eforturi.

”Următorul pas va fi eliminarea controalelor și la frontierele interne terestre”

Ylva Johansson, comisarul european pentru Afaceri Interne: Felicitări, România și Bulgaria! Bun venit în spațiul Schengen. V-am așteptat. De astăzi, Bulgaria și România vor aplica pe deplin acquis-ul Schengen. Acest pas va face UE mai puternică și mai sigură, cu o mai bună protecție a frontierelor noastre externe, va schimba viețile a milioane de persoane și va face călătoriile mai accesibile. Sunt foarte mândră de eforturile făcute de atât de mulți oameni din România și Bulgaria. Astăzi vor fi eliminate controalele la frontierele aeriene și maritime interne. Următorul pas va fi eliminarea controalelor și la frontierele interne terestre. Discuțiile vor continua în Consiliu anul acesta. Și promit că aceasta este o prioritate pentru sfârșitul mandatului meu. Felicitări. Bine ați venit în Schengen!

Intrarea României în Schengen pe cale maritimă şi aeriană de la 31 martie 2024

O dată cu intrarea României în Schengen pe cale aeriană (Air Schengen), cetăţenii români nu trebuie să mai prezinte Poliţiei de frontieră documentele la călătorii în celelalte 28 de state (incluzând şi Bulgaria) din acest spaţiu.

Deși am intrat în Schengen aerian și maritim, România nu și-a atins cel mai important obiectiv: Schengen terestru! Din această cauză țara noastră pierde anual chiar și 2% din PIB, conform unor calcule guvernamentale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE