Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Wizz Air închide baza operațională din Chișinău, din cauza războiului din Ucraina. Toate avioanele vor fi retrase din țară

Începând cu 1 decembrie, Wizz Air închide baza operațională de pe Aeroportul Internațional Chișinău pentru o perioadă nedeterminată. Compania va retrage toată flota aeriană de pe teritoriul Moldovei, dar va continua să efectueze zboruri dinspre și înspre Chișinău.

Războiul din Ucraina, cauza deciziei Wizz Air

Decizia de închidere a bazei apare în urma intensificării acțiunilor militare și atacurilor cu rachete ale Federației Ruse asupra teritoriului Ucrainei, transmite Autoritatea Aeronautică Civilă.

”Acționând preventiv, în urma intensificării acțiunilor militare și atacurilor cu rachete a Federației Ruse asupra teritoriului Ucrainean, Autoritatea Aeronautică Civilă în comun cu Ministerul Apărării a convocat în data de 10 Octombrie 2022, Comisia Interguvernamentală privind Managementul Spațiului Aerian în cadrul căreia au fost aprobate o serie de acțiuni și proceduri în scopul asigurării siguranței zborurilor.

Autoritatea Aeronautică Civilă a comunicat operatorului aerian măsurile de siguranță aplicate urmare a intensificării acțiunilor militare din țara vecină, cu toate acestea, după o scurtă revenire cu baza operațională pe Aeroportul Internațional Chișinău, în septembrie anul curent, urmare a deciziilor luate în cadrul companiei aeriene, aceasta urmează a fi închisă (pentru o perioadă nedeterminata), fapt ce ar putea duce la anularea zborurilor pe unele destinații și/sau la reducerea frecventelor de zbor.

De menționat că o bază operațională pentru compania aeriană presupune un aeroport în care aceasta își stabilește permanent aeronavele și echipajul și de unde începe operarea rutelor. De obicei atât flota, cât și personalul se întorc la bază la sfârșitul zilei.

Suplimentar, la baza operațională se efectuează și serviciile de întreținere și reparațiile de rutină a aeronavelor. Totodată, Autoritatea Aeronautică Civilă precizează că operatorul aerian Wizz Air nu își sistează activitatea în Republica Moldova, zborurile fiind operate în continuare pe/de pe Aeroportul Internațional Chișinău”, transmite Autoritatea Aeronautică Civilă.

De asemenea, Aeroportul din Chișinău îi sfătuiește pe călători să acceseze pagina oficială a companiei pentru a consulta opțiunile de zbor sau să contacteze reprezentații companiei aeriene, pentru a primi detalii suplimentare.

Wizz Air va continua să opereze zboruri din Chișinău către Austria, Belgia, Cipru, Cehia, Franța, Germania, Ungaria, Italia, Olanda, Spania și Marea Britanie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE