Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Weekendul negru pe drumurile europene. Blocajele din trafic și valurile de căldură au sufocat turiștii din întreaga Europă

A fost un weekend negru pe drumurile europene, având în vedere că turiștii de pe întreg continentul s-au îndreptat spre destinațiile de vacanță, provocând ambuteiaje peste tot.

În Germania, odată cu începerea vacanței în landurile Bavaria și Baden-Württenberg, turiștii s-au deplasat spre sud, trecând prin Salzburg, în Austria, și au blocat traficul, în special pe autostrada Tauern.

În general, traficul nu mai este la fel de intens ca în timpul principalelor weekenduri de călătorie de acum câțiva ani. Acest lucru se datorează faptului că din ce în ce mai mulți turiști au început să călătorească spre sud și în timpul săptămânii.

În Marea Britanie, aproximativ 17.000 de persoane au trecut sâmbătă dimineața prin Dover, în drum spre Franța.

Pasagerii feriboturilor au așteptat ore întregi pentru a trece de traficul de la graniță. Oficialii au avertizat că timpul de așteptare ar putea ajunge până la două ore la sosirea în portul englezesc. În ciuda întârzierilor, autoritățile i-au avertizat pe călători să nu ajungă cu mai mult de trei ore înainte de ora plecării.

În Franța, lungimea totală a ambuteiajelor din întreaga țară a atins 1.000 de kilometri în acest weekend. Dar turiștii care sperau să evite drumurile au rămas blocați în gara Paris-Montparnasse din cauza unei "perturbări legate de vreme".

Sâmbătă, în mijlocul zilei, un tren care venea de la Bordeaux a ajuns cu trei ore întârziere.

Cum a fost situația în România

Traficul s-a desfășurat cu dificultate, duminică la prânz, pe sensul de coborâre al DN 1 către Ploieşti, între staţiunile Predeal şi Buşteni, iar pe sensul de urcare s-a format coloană de autovehicule între localităţile Breaza şi Comarnic, dar şi pe raza staţiunii Buşteni, a anunţat Centrul Infotrafic.

Pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, traficul rutier a fost intens pe sensul către Capitală, fără coloane formate. Poliţiştii rutieri i-au sfătuit pe conducătorii auto să mărească distanţa în mers, iar în cazul în care încheie coloanele să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE