Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vulcanul din Hawaii continuă să erupă. Lava ar putea ajunge la cea mai apropiată șosea într-o săptămână

Erupția celui mai mare vulcan activ din lume, Manua Loa din Hawaii continuă. Lava ar putea ajunge la cea mai apropiată șosea într-o săptămână, iar smogul vulcanic pune probleme de calitatea aerului. 

Cel mai mare vulcan activ din lume, Mauna Loa, erupe de la începutul acestei săptămâni. Deși a scăzut în intensitate, erupția ar afectează calitatea aerului. Copiilor, vârstnicilor și celor care suferă de afecțiuni respiratorii și locuiesc în zonă le este recomandat să petreacă mult timp pe afară. 

VEZI GALERIA
4 imagini

Foto: Profimedia

Erupția lui Mauna Loa a afectat și echipamentele care de 60 de ani înregistrau nivelul de dioxid de carbon din atmosferă.

Și în El Salvador a început să erupă vulcanul Chaparrastique. Autoritățile au declarat stare de alertă în trei orașe. Cenușa aruncată de vulcan a afectat culturile agricole, se plâng fermierii.

Emmanuel Giron, fermier: A fost un pic complicat, din cauza cenușii care a căzut. Vedeți că și porumbul a fost afectat. Nu putem nici scoate vitele pe pășuni, pentru că mănâncă iarbă cu cenușă. 

Autoritățile din El Salvador spun că, deocamdată, locuitorii nu vor fi evacuați. Totuși, au fost deja pregătite 26 de adăposturi care ar putea să găzduiască până la 10.000 de oameni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE