Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vremea se răcește accentuat în toată țara în acest weekend. Cod portocaliu de ninsori și viscol

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, o avertizare meteo Cod portocaliu de viscol şi ninsori. Este valabilă pentru sud-estul ţării, pe tot parcursul zilei de duminică.

Cod portocaliu de ninsori și viscol, pentru intervalul duminică, 26 noiembrie, ora 02:00 – ora 16:00.

ANM: În intervalul menționat în județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 75...85 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Un alt cod galben de intensificări ale vântului a fost emis pentru intervalul vineri, 24 noiembrie, ora 18:00 – duminică, 26 noiembrie, ora 18:00.

ANM: În intervalul menționat, aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde regiunile sudice și sud-estice, unde se vor acumula cantități de apă însemnate de 25...30 l/mp și pe arii restrânse de peste 40...50 l/mp.

Vor fi ploi, dar treptat începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 noiembrie) acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Vântul se va intensifica îndeosebi în sudul Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură. Vor fi rafale în general de 60...75 km/h, intervale cu viscol și vizibilitate scăzută.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE