Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vremea se menține instabilă. Cod galben de ploi torențiale și vijelii în București și 11 județe

Meteorologii au anunțat cod galben de ploi torențiale, vijelii și instabilitate atmosferică, pentru București și alte 11 județe. Avertizarea este valabilă până miercuri dimineață.

Mai exact, de marți, ora 12:00, până miercuri, ora 6:00, în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei și local în Carpații Meridionali și de Curbură, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de 60...80 km/h) și pe alocuri grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp și izolat 40...60 l/mp.

Zonele vizate de avertizarea meteo sunt București (și județul Ilfov) și județele Argeș, Teleorman, Dobrogea, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Vrancea, Tulcea și Constanța.

Cum va fi vremea în București

Meteorologii anunță că, în București, gradul de instabilitate atmosferică va creşte, astfel că vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și posibil vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor putea depăși 10...20 l/mp și izolat 25...30 l/mp. Temperatura maximă va fi de 27...28 de grade, iar cea minimă de 16...17 grade.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE