Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vremea foarte caldă cu temperaturi în creștere persistă. Când ar putea să plouă

Temperaturile între 35-37 de grade persistă în toată țara până miercuri. Canicula se va resimți în special în vest, unde se vor înregistra și 38-39 de grade. În tot restul țării, se menține disconfortul termic ridicat, cu temperaturi de 35-37 de grade. Însă de joi, revin ploile. Vremea se răcorește în toată România, iar temperaturile scad până la 30 de grade.

"Duminică putem vorbi de aceleași fenomene. În zonele de munte, avem parte de ploi torențiale de vară, cu tunete, fulgere, poate chiar grindină și nelipsite cantități mari (de apă – n.red.) în intervale foarte scurte de timp.

Pentru zonele de câmpie și de deal, în mare parte din timp va fi foarte cald, cu disconfort termic ridicat și temperaturi între 35-37 de grade.

Lipsește vântul, care va face ca temperaturile să se simtă destul de ridicate. Persistă același scenariu și săptămâna următoare. Vreme foarte caldă până miercuri, temperaturi în creștere. În zona de vest a țării vor fi 38-39 de grade, iar în restul țării se menține disconfortul termic ridicat, cu temperaturi de 35-37 de grade. În timpul după-amiezelor, pentru 20-30 de minute, mai ales la munte și în zonele joase, s-ar putea să apară din nou ploile cu tunete și fulgere", a declarat meteorologul ANM, Robert Manta.

Cum ne planificăm concediile în această perioadă?

"În mare parte, prognoza pentru un punct fix este incertă. Devine imposibil de spus dacă finalul lunii iulie, pentru litoral, va fi unul cald și propice pentru vacanță.

În același timp, vom avea temperaturi de vară și valuri de căldură repetate, cu această instabilitate.

Este greu de crezut că vor fi perioade de 5-7 zile la rând în care vremea să fie foarte rea de-acum încolo.

În principiu, până miercuri, temperaturile ajung până la 38-39 de grade. Urmează, începând de joi, o răcorire, cu temperaturi de 30 de grade. Însă, această răcorire ar putea aduce și ploi, în special la munte, dar nu numai. Cert este că se înregistrează răcoare în toată țara începând de joi. Multe-multe ploi, nu doar după-amiaza, ci și noaptea, tot începând de joi. La munte nu este foarte cald și avem temperaturi plăcute în această perioadă, de 23-24 grade", a mai completat specialistul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE