Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Volodimir Zelenski a numit un nou comandant al forțelor terestre ale Ucrainei

Volodimir Zelenski l-a numit pe Oleksandr Pavliuk în funcția de nou comandant al forțelor terestre ale Ucrainei.

Pavliuk a fost ministru adjunct al apărării și îl va înlocui pe Oleksandr Sîrski, după ce acesta a fost numit șef al forțelor armate.

Președintele ucrainean a anuțat mai multe numiri în funcții militare de rang înalt. Zelenski a început reînnoirea conducerii armatei ucrainene după demiterea generalului Zalujnîi, care a condus armata de la începutul invaziei ruse în Ucraina.

Guvernul ucrainean a informat Casa Albă că președintele Volodimir Zelenski a decis să îl concedieze pe comandantul său militar principal, generalul Valeri Zalujnîi, în ceea ce ar fi cea mai importantă remaniere din timpul războiului, au declarat două persoane familiare cu discuția pentru Washington Post în urmă cu câteva zile.

”Percepția de divizare la vârful Kievului nu este de ajutor pentru Ucraina, dar guvernul american nu ar trebui să se încurce în ea”, a declarat Steven Pifer, expert în Europa de Est la Universitatea Stanford și fost ambasador american în Ucraina.

Ucraina se confruntă cu un deficit de oameni şi de echipamente în timp ce a intrat în 2024 fără să fi făcut prea multe progrese pe câmpul de luptă pe parcursul anului trecut.

De asemenea, se confruntă cu o întrerupere a ajutorului militar din partea Statelor Unite, cel mai mare susţinător al său.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE