Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia a atacat Kievul cu rachete în timp ce Josep Borrell se afla acolo

Kievul s-a aflat din nou sub bombardamentul Rusiei, miercuri dimineață. Foarte multe rachete au fost lansate chiar în timp ce șeful diplomației europene, Josep Borrell, se afla în capitala Ucrainei. El a fost nevoit, alături de delegația sa, să coboare în adăpostul subteran.

Rusia a atacat Kievul cu rachete în timp ce Josep Borrell se afla acolo

Totul s-a întâmplat în jurul orei locale 07:00, cu puțin timp înainte de întâlnirea pe care Borrell urma să o aibă cu Volodimir Zelenski și alți lideri.

Oficialitățile din Kiev au anunțat că cel puțin trei oameni au fost uciși și 16 au fost răniți, iar primarul Vitali Klitschko a precizat că o parte a orașului, din districtul Dniprovski, a rămas fără electricitate, din cauza resturile din rachetele doborâte de apărarea antiaeriană. A fost avariat și un bloc din districtul Goloseevski.

Josep Borrell se află în Kiev de marți, într-o nouă vizită în Ucraina, acolo unde discută despre sprijinul pe care Uniunea Europeană îl acordă acestei țări.

Alarmele aeriene au sunat, începând cu ora locală 06:00, în aproape tot teritoriul Ucrainei, miercuri dimineață. Guvernatorul din Harkov a spus că unele rachete rusești au lovit infrastructura nerezidențială. În Nikolaiv, pe lângă atacul cu rachete, au mai avut loc și lansări de drone, iar o persoană a fost ucisă și în jur de 20 de clădiri au fost avariate.

Atacul asupra Kievului a durat câteva ore, dar oficialii ucraineni nu au dat încă detalii exacte.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE