Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

China este gata să coopereze cu Rusia pentru a aduce stabilitate într-o lume care a devenit haotică. Asta i-a declarat președinte chinez, Xi Jingping, omologului său rus, Vladimir Putin.

Cei doi s-au întâlnit față în față cu ocazia summitului Organizației de Cooperare de la Shanghai, care are loc în Uzbekistan.

Liderul de la Kremlin a notat și el că cele două state sunt gata să-și îndeplinească responsabilitățile ca țări majore și a notat că tentativele Occidentului de a crea o lume unipolară sunt de-a dreptul oribile. Putin a ținut să condamne Statele Unite pentru ceea ce a numit „provocări” în legătură cu Taiwanul, mai exact vizitele unor înalți oficiali americani acolo.

China consideră Taiwanul parte a teritoriului său și nu i-a recunoscut niciodată independența. Întâlnirea dintre cei doi are loc într-un moment dificil pentru președintele rus, care înregistrează pierderi masive în războiul din Ucraina. Totodată, este prima vizită externă pe care liderul chinez o întreprinde de la izbucnirea pandemiei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE