Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

Reacții nervoase ale Chinei. Beijingul este supărat după vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Ministrul de externe al Chinei a anulat o întâlnire cu omologul său din Japonia din cauza unui comunicat al G7 referitor la Taiwan. Miniştrii de externe din G7 au cerut Chinei să rezolve în mod paşnic tensiunile din regiunea Strâmtorii Taiwan. Întâlnirea celor doi oficiali ar fi urmat să aibă loc la reuniunea natiunilor din Asia de SUd Est, în Cambodgia.

„Principiul „o singură China” este un principiu important pentru cele șapte țări în stabilirea relațiilor diplomatice cu China. China s-a opus întotdeauna ferm oricărei forme de schimburi oficiale între țările cu legături diplomatice și Taiwan. Șefii organelor legislative ale celor șapte țări ar trebui să respecte politicile externe recunoscute și promise de guverne. Dacă guvernele țărilor în cauză nu fac nimic și lasă parlamentele să acționeze încălcându-și politicile externe, nu pot decât să-și dovedească incompetența politică, guvernanța ineficientă și trădarea internațională”, a declarat ministrul de externe al Chinei.

China a lansat rachete de precizie către strâmtoarea Taiwan

Rachete balistice chineze ar fi căzut pentru prima oară în zona economică exclusivă a Japoniei, a anunţat joi ministrul apărării nipon Nobuo Kishi.

„S-ar putea ca cinci din nouă rachete balistice lansate de China să fi aterizat în ZEE a Japoniei”, a declarat Kishi jurnaliştilor, în timp ce China a început joi ample manevre militare în apele din jurul Taiwanului după vizita preşedintei Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, la Taipei.

China a început joi exerciţii militare de o anvergură fără precedent în jurul Taiwanului ca răspuns la vizita preşedintei Camerei Reprezentanţilor din SUA la Taipei, unde s-a aflat doar marţi seara şi miercuri, în pofida avertismentelor ferme din partea Beijingului, care consideră Taiwanul drept una dintre provinciile sale.

Distribuie

Taguri