Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vladimir Putin salută revenirea lui Netanyahu şi doreşte întărirea cooperării cu Israelul

Publicat de: Euronews

Preşedintele rus Vladimir Putin a salutat joi revenirea lui Benjamin Netanyahu la conducerea guvernului israelian şi şi-a exprimat dorinţa de a întări cooperarea cu Israelul "în toate domeniile", a anunţat Kremlinul într-un comunicat.

"Sper că noul guvern sub conducerea dvs va continua linia menită să consolideze cooperarea ruso-israeliană în toate domeniile, pentru binele popoarelor noastre, în interesul de a asigura pacea şi securitatea în regiunea Orientului Mijlociu", a declarat Putin într-un mesaj adresat lui Netanyahu, citat în comunicat, potrivit Agerpres.

"În Rusia este apreciată mult contribuţia dvs personală şi de ani buni la întărirea relaţiilor amicale între ţările noastre", a subliniat liderul de la Kremlin, în condiţiile în care Netanyahu l-a calificat de mai multe ori în trecut pe preşedintele Vladimir Putin drept "prieten".

După declanşarea ofensivei ruse în Ucraina, în februarie anul trecut, Israelul a adoptat o poziţie prudentă la adresa Moscovei, căutând să-şi menţină neutralitatea în acest conflict.

Israelul a subliniat în special legăturile privilegiate între cele două ţări, statul israelian numărând peste un milion de cetăţeni originari din fosta Uniune Sovietică, în timp ce Rusia dispune de trupe în Siria, ţară vecină Israelului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE