Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Viteza trotinetelor electrice ar putea fi limitată la 15 km/h. Deputat PNL: „A venit momentul să spunem stop agresivității”

Persoanele care folosesc trotinete electrice ar putea circula cu cel mult 15 kilometri pe oră, față de 25 de kilometri pe oră în prezent. Deputatul PNL Gabriel Andronache susține că este nevoie de reducerea vitezei deoarece „a venit momentul să protejăm vârstnicii, copiii și în general oamenii care circulă pe trotuar”.

Parlamentarul liberal vrea modificarea legii deoarece consideră că este prea mare viteza de 25 de kilometri pe oră, cât este limita în prezent pentru trotinetele electrice.

„Am propus astăzi în Comisia Juridică un amendament: trotinetele electrice care circulă pe drumurile publice să aibă viteza limitată la maxim 15 km/h. În prezent limita este de 25 km/h; mult prea mult!

A venit momentul să spunem STOP agresivității. A venit momentul să protejăm vârstnicii, copiii și în general oamenii care circulă pe trotuar și care trebuie să se ferească de cei care nu respectă nicio regulă în utilizarea trotinetelor electrice.

Reducerea vitezei setate este o primă soluție.

Dezbaterea asupra amendamentului va fi reluată săptămânile următoare. Voi reveni asupra subiectului”, a scris deputatul PNL Gabriel Andronache, pe Facebook.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE