Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministrul Energiei: SUA iau în calcul să se implice în finanțarea construcției reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, avut o întrevedere cu David Turk, secretar adjunct pentru Energie din Statele Unite.

Ministrul spune că oficialul american a transmis că DOE (Department of Energy) analizează posibilitatea implicării în finanţarea construcţiei reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, pe lângă suportul financiar pe care îl vom avea şi de la EximBank.

„Am avut o întâlnire de lucru foarte bună cu David Turk - Secretar adjunct pentru Energie din Statele Unite - pentru a discuta despre stadiul proiectelor prevăzute în Acordul între Guvernul României şi Guvernul Statelor Unite ale Americii privind cooperarea în legătură cu proiectele nuclearo-energetice de la Cernavodă şi în sectorul energiei nucleare civile din România.

Oficialul american a transmis că DOE (Department of Energy) analizează posibilitatea implicării în finanțarea construcției reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, pe lângă suportul financiar pe care îl vom avea și de la EximBank.

De asemenea, am discutat și despre proiectul SMR-urilor, despre situația actuală din regiunea noastră, inclusiv a sistemului energetic din Ucraina și Republica Moldova, state afectate din cauza războiului agresiv al Rusiei. Am transmis că România susține cele două state și vom continua să o facem și le mulțumim SUA pentru suportul acordat până acum și pe viitor.

România și SUA au un parteneriat strategic solid, iar energia reprezintă o componentă importantă în prezent și pe viitor.”, a spus Virgil Popescu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE