Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Viorel Hrebenciuc a ieșit din închisoare. Fostul deputat a executat doar zece luni din pedeapsa de trei ani

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc iese din închisoare, potrivit deciziei Tribunalului București. 

Acesta a executat la Penitenciarul Jilava doar zece luni din pedeapsa de trei ani închisoare, primită în septembrie 2021 în dosarul Giga TV.

Iniţial, Hrebenciuc primise o decizie nefavorabilă la Judecătoria Sectorului 4, însă Tribunalul Ilfov a dispus eliberarea lui mai devreme din penitenciar. Cei doi judecători din completul de la Tribunalul Ilfov au avut opinii diferite cu privire la cazul lui Hrebenciuc, astfel încât în complet a intrat un al treilea magistrat, care a înclinat balanţa în favoarea eliberării fostului deputat.

Pe 14 septembrie 2021, fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost condamnat definitiv la 3 ani închisoare cu executare în dosarul Giga TV, potrivit Agerpres.

În acelaşi dosar, fostul primar al municipiului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan a primit 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare, fosta şefă a Consiliului Naţional al Audiovizualului Laura Georgescu a fost condamnată la 4 ani şi 4 luni închisoare cu executare, iar Narcisa Iorga, fost membru CNA, a primit 3 ani închisoare cu suspendare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE