Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Viktor Orban vede pericole la granița Ungariei: războiul din Ucraina și fluxul masiv de migranți

Premierul maghiar, Viktor Orban trage un semnal de alarmă în privința războiul din Ucraina, pe care îl consideră un pericol major la granița țării sale. Asta, în contextul în care Ungaria a început un amplu plan de dezvoltare al Forțelor de Apărare în 2016. Acesta include recrutarea mai multor militari, dar și achiziționarea de noi echipamente, printre care cumpărarea a peste 200 de blindate germane.

Premierul ungar Viktor Orban a avertizat cu privire la „pericole majore” la granițele țării în timpul unui discurs susținut cu ocazia depunerii jurămânutului unui grup de voluntari din armată. Tot atunci a fost luat în primire de către armata maghiară și primul vehicul de luptă Lynx, construit în Germania.

„Există un pericol uriaș”

Viktor Orban, premierul Ungariei: „Există un pericol uriaș. În est, se aude zgomotul tunurilor, iar războiul s-a dezlănțuit, iar din vest merg către front cantități imense de arme. Și dacă asta nu ar fi suficient, Europa, la granițele noastre de sud, este asediată de zeci și sute de mii de migranți ilegali, iar grupuri înarmate formate de unii dintre ei cutreieră prin țară.”

El a adăugat că Europa se confruntă cu un război prelungit din cauza invaziei ruse din Ucraina și că Ungaria trebuie să facă față fluxului de migranți.

Ungaria a cunoscut un aflux masiv de migranți în ultimele săptămâni. În special cei care intră din Serbia de-a lungul frontierei maghiaro-sârbe.Mulți migranți folosesc Serbia, care nu este în UE, ca o poartă prin care încearcă să intre în Uniunea Europeană.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE