Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Viktor Orban se opune din nou intrării Ucrainei în NATO: "Al Treilea Război Mondial ar putea bate la ușă"

Premierul Ungariei, Viktor Orban, continuă să-și susțină ideea de a nu accepta ca Ucraina să facă parte din NATO. Acesta este convins că ar fi o mare greșeală, care ar duce la Al Treilea Război Mondial.

În schimb, șeful Guvernului de la Budapesta militează pentru pace în Ucraina. Orban a făcut mai multe declarații în acest sens, într-un interviu pentru analistul politic american Tucker Carlson, postat pe pagina acestuia de pe platforma X.

Viktor Orban e convins că Ucraina nu ar trebui primită în NATO

Orban susține că cea mai bună variantă este o nouă arhitectură de securitate, care ar trebui obținută în urma unui acord cu Rusia, "pentru a furniza securitate, suveranitate Ucrainei, dar nu aderarea la NATO. Trăim într-un moment foarte periculos. Al Treilea Război Mondial ar putea bate la uşă. Trebuie să avem foarte mare grijă. Dacă vreo ţară europeană ar trimite trupe pe teren, asta ar însemna un război direct între Occident şi Rusia și ne-am afla în Al Treilea Război Mondial, imediat. În consecință, ne aflăm într-un moment foarte periculos. Dacă am face ceea ce dorește preşedintele ucrainean, am fi în al treilea război mondial".

Premierul Ungariei a mai avertizat asupra acestui subiect și luna trecută, când a afirmat că Occidentul ar fi pregătit "să lupte împotriva Rusiei până la ultimul ucrainean".

Conflictul dintre Ungaria și unele țări din Occident este unul mai vechi. După începerea războiului, banca maghiară OTP Bank a fost inclusă pe lista entităților care sprijină războiul. Astfel, a fost sancționată. Iar maghiarii cer ridicarea sancțiunilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE