Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. Incendiul de la Băile Felix a fost lichidat. 14 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

Incendiul care a izbucnit joi la un hotel din Băile Felix a fost lichidat. Mai mulți turiști s-au autoevacuat, folosind scara de urgență.

Update: După evaluările medicale, 14 oameni au avut nevoie de îngrijiri, două dintre ele fiind transportate la spital.

Alina Butaci, purtator de cuvânt ISU Bihor: "Au intervenit peste 14 autospeciale, de stingere cu apă și spumă, autoscări și de descarcerare. Au intervenit peste 50 de ofițeri și subofițeri, 11 echipaje medicale și două ale serviciului de ambulanță județean.

După evaluările medicale sunt 14 victime, șase intoxicate cu fum. Două dintre acestea au fost transportate la spital. Avem două victime cu tensiune și șase victime cu atac de panică. Acestea din urmă au refuzat transportul la spital.

Momentan se lucrează la stabilirea cauzei probabile. Incendiul a izbucnit la etajul 3, într-o cameră de depozitare. A fost afectată o singură cameră."

Știrea inițială:

Incendiul a izbucnit într-o cameră tehnică, un depozit, de la etajul II. Fumul dens a umplut holurile și alte camere.

În imaginile surprinse de martori se vede cum mai mulți turiști folosesc scara exterioară a hotelului pentru a se evacua.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bihor au declarat că se intervine la etajul III al clădirii, unde ar fi afectate două camera, scrie Agerpres.

În hotel sunt cazate 588 de persoane, dar au fost evacuaţi turiştii doar de la etajele III şi IV.

Din clădire se vede un fum dens ieşind de pe ferestre. La faţa locului au fost alocate echipaje ale Detaşamentelor 1 şi 2 şi ale Gărzii 1 Mai.

Cauzele incendiului încă sunt necunoscute.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE