Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Salvamarii au coborât steagul roșu. Turiștii pot face baie, din nou, în mare

Turiștii aflați pe litoralul românesc pot intra din nou în mare, după câteva zile cu vânt puternic și steag roșu arborat în foișoarele salvamarilor.

Dacă ieri, ei stăteau îmbrăcați pe nisip și doar priveau marea, astăzi au făcut, în sfârșit, baie.

Apa s-a încălzit, spre bucuria celor de acolo. De dimineață, avea 24 de grade Celsius, cu mult mai bine față de zilele trecute, când a avut chiar și 15 grade Celsius.

De asemenea, vântul s-a domolit semnificativ, iar în foișoarele salvamarilor nu mai este arborat niciun steag, în afara celui care semnalează prezența salvamarilor pe plajă.

Turiștii și-au dat jos hainele, au rămas în costum de baie și au testat apa mării, în sfârșit, după câteva zile la rând în care nu s-au putut apropia de ea.

29-30 de grade Celsius vor fi astăzi pe litoralul românesc, iar în perioada următoare va fi la fel de cald. Veștile sunt bune, așadar, mai ales că vremea a fost foarte capricioasă, cu vânt puternic, cu multe tragedii și cu steag roșu arborat în foișoare, ceea ce înseamnă că nimeni nu are voie să intre în apă. Salvamarii, oricum, sunt prezenți pe plajă, însă meteorologii spun că vântul o să scadă considerabil în intensitate și pe parcursul zilei de astăzi, iar în zilele următoare vremea va fi perfectă pentru plajă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE