Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Victimele violenței domestice vor putea beneficia de locuințe sociale. Cum vor fi repartizate

Victimele violenței domestice pot primi adăpost temporar din partea statului. Persoanele care sunt abuzate le vor fi acordate locuinţe de necesitate şi locuinţe sociale. Proiectul de lege a fost deja adoptat de Camera Deputaților, relatează Agerpres.

Locuinţele sociale vor putea fi repartizate de către autorităţile administraţiei publice locale, pe baza criteriilor stabilite anual de acestea, şi victimelor violenţei domestice. Acestea vor putea beneficia de locuinţe sociale numai până la data finalizării partajului prin una din modalităţile prevăzute de lege.

Victimele violenţei domestice vor putea fi cazate gratuit în locuinţe de necesitate disponibile numai în măsura în care autorităţile administraţiei publice locale nu deţin locuri de cazare disponibile, destinate acestor victime, în locuinţe protejate sau altele asemenea, mai prevede proiectul.

Un sfert dintre femei la nivel mondial, victime ale violenţei domestice

Mai mult de un sfert dintre femeile cu vârsta de sub 50 de ani la nivel mondial au fost victime ale violenţei domestice comise de un partener de sex masculin, conform unui nou studiu, relatează Agerpres.

Potrivit studiului realizat pe baza a sute de cercetări, publicat în revista "The Lancet", 27% dintre femeile cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani au fost victime ale violenţei fizice şi/sau sexuale comise de partenerul de viaţă.

Aproximativ una din şapte (13%) a afirmat că acest lucru s-a întâmplat în ultimul an - echivalentul a 492 de milioane de femei în întreaga lume.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE