Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Valea Prahovei: Apa potabilă a fost oprită, după furtuna de sâmbătă

Stațiunile de pe Valea Prahovei au rămas în duminică dimineață fără apă potabilă după codul roșu de vijelii care a fost în vigoare sâmbătă. Nisipul și pietrișul adus de torenți de pe munte au ajuns în captările de apă, așa că operatorul regional Hidro Prahova a fost nevoit să oprească alimentarea.

Apa nu poate fi filtrată

In Bușteni și Azuga problemele s-au rezolvat după-amiază. Cum apa nu mai putea fi filtrată și curățată, a fost necesară întreruperea alimentării. În Sinaia, 7000 de oameni au rămas fără apă potabilă la orele dimineții. 

„Din cauza aluviunilor apa este tulbure și nu poate fi filtrată la timp în condiții optime. Am reușit ca în zona centrală să repunem în funcțiune captările și să reluam furnizarea de apă rece. Au mai rămas în momentul de față două cartiere care nu au apă curentă, două cartiere în care locuiesc 5000 de persoane, cartierul Platoul Izvor și Izvor,” a declarat Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.

Județul Prahova rămâne sub atenționare cod portocaliu de ploi abundente până la ora 1 noaptea. Sunt așteptate cantități de apă și de 60 l/mp.

„Daca va începe din nou furtuna, atunci ne gândim la soluția ca mâine să intrăm cu cisterne cu apă să dăm apă cetățenilor care locuiesc acolo,” a explicat Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.

Tot pe Valea Prahovei, peste 3.500 de oameni din Breaza, Comarnic, Proviţa de Sus și Proviţa de Jos, care s-au aflat sub cod roşu de vijelii, au rămas fără curent electric.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE