Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

USR îl ironizează pe Petre Daea: "Noi avem un ministru hazliu, ne face doar să ne amuzăm și să ne rugăm să plouă"

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a declarat miercuri că ministrul Agriculturii, Petre Daea, este un ministru din alte vremuri, care "ne face doar să ne amuzăm din când în când şi să ne rugăm să plouă".

"USR şi Forţa Dreptei au depus împreună, astăzi, moţiunea simplă împotriva ministrului Petre Daea. Fiecare zi cu Petre Daea la Ministerul Agriculturii este o lovitură pentru agricultura românească, o lovitură pentru fermierii români. Un ministru din alte vremuri, din păcate. Ne face doar să ne amuzăm din când în când şi să ne rugăm să plouă. Într-o Europă modernă, cu o agricultură modernă, care se face pe baze ştiinţifice, noi avem un ministru hazliu, pe domnul Daea, susţinut de PSD, care nu poate să ţină agricultura românească în pas cu agricultura europeană din acest moment", a spus Moşteanu la Palatul Parlamentului.

Petre Daea este acuzat că s-a dus la Bruxelles nepregătit și că a negociat prost

El a adăugat că Petre Daea "a ratat" Planul Naţional Strategic şi compensările pentru producătorii de cereale.

"S-a adus la Bruxelles cu cifre greşite, cu cifre puţine. A negociat foarte prost, primim mai puţini bani decât primesc bulgarii, deşi au o suprafaţă pe jumătatea suprafeţei României cultivată cu cereale. Vedem un ministru demn din Polonia, şi-a dat demisia pentru proasta performanţă a acestei negocieri. Domnul Daea însă ne zâmbeşte în continuare de la televizor, spunând că totul este în regulă. Acest ministru trebuie să plece. Îi auzim pe cei de la PSD vorbind despre independenţă alimentară. Ca să ne redobândim independenţa alimentară, e nevoie de un ministru competent. Ministrul Daea trebuie să plece", a menţionat Moşteanu.

Fermierii români riscă falimentul susține Forța Dreptei

Deputatul neafiliat Ion Ştefan, membru al partidului Forţa Dreptei, a subliniat că "fermierii români au la orizont un eventual faliment al agriculturii".

"Parlamentarii Forţa Dreptei au discutat cu fermierii români şi aceştia au semnalat grave probleme în desfăşurarea activităţii lor. Fermierii români au la orizont un eventual faliment al agriculturii. Cetăţenii români sunt speriaţi şi nemulţumiţi de nivelul ridicat al preţurilor la produsele agro-alimentare cumpărate din pieţe", a mai spus Ion Ştefan.

Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Petre Daea, depusă de USR şi Forţa Dreptei, va fi dezbătută marţea viitoare în plenul Camerei Deputaţilor şi votată miercuri, conform unei decizii a Biroului permanent. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE