Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. Medicul estetician acuzat că ar fi vătămat zece paciente, cercetat sub control judiciar. Are interdicție de a efectua operații

Medicul estetician care ar fi mutilat mai multe persoane în urma unor operaţii este cercetat sub control judiciar. Bărbatul are interdicţia de a mai efectua intervenţii chirurgicale.

Față de persoana în cauză au fost dispuse măsura preventiva a controlului judiciar pentru 60 de zile și interdicția de a efectua intervenții chirurgicale de orice natură”, au anunțat reprezentanții IPJ Constanța.

Medicul acuzat că ar fi mutilat 10 femei în urma unor operații estetice a fost dus de anchetatori la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Polițiștii au descins la o clinică din nordul Capitalei, la un spital din centrul orașului, dar și la două domicilii. Vizat este un chirurg plastician, care, în urma intervențiilor estetice și reconstructive ar fi vătămat 10 persoane.  Pacientele ar fi suferit infecții, în urma operațiilor la sâni sau la buze. O femeie, care ar fi plătit 3.500 de euro să fie operată de medic la Constanța, s-ar fi simțit rău imediat cum a ajuns acasă.    

Mircea Gherasim, avocatul unei victime: A fost o intervenție chirurgicală de augmentare mamară și lifting, care s-a soldat cu o infecție foarte urâtă și cu pielea unei alveole mamare, practic și-a pierdut unul dintre sfârcuri. I-a comunicat medicului că se simte rău, acesta i-a spus că trebuie să aibă răbdare și să treacă trei luni. Trei luni e termenul pentru introducerea plângerii prealabile. Clienta mea a fost destul de inspirată să mă contacteze în ultima zi a acestor trei luni și am formulat plângerea în ultima zi. Probabil că știa și domnul doctor că termenul pentru plângerea prealabilă este de 90 de zile și el i-a zis că termenul să se vindece este de 90 de zile, lucru care nu s-a întâmplat.” 

Experții de la Societatea Română de Chirurgie Estetică spun că există proceduri clare pe care un medic trebuie să le urmeze, pentru a evita sau micșora riscul de infecție. 

Dana Mihaela Jianu, președintele onorific al Societății Române de Chirurgie Estetică: ”Există niște demersuri pe care le face medicul pentru a evita sau a micșora riscul de infecție, care înseamnă un cabinet sau un loc avizat de DSP, instrumentele care trebuie să fie sterile și toate regulile de asepsie și antisepsie. Medicul are datoria să-și ducă până la capăt actul medical. Până la capăt înseamnă până la vindecare și apoi controalele și ce mai trebuie.”

Medicul, cercetat și pentru evaziune fiscală 

Medicul este cercetat și pentru evaziune fiscală. El ar fi încasat bani din operații și nu i-ar fi declarat, spun surse Euronews. 

Potrivit unor surse din anchetă, în timpul perchezițiilor ar fi fost găsite în laptopul bărbatului și imagini în care apare în timp ce ar fi întreținut relații sexuale cu soția lui, de față cu copilul lor de 8 ani. 

Olimpia Ceară, purtător de cuvânt al Inspectoratului: ”În urma extinderii cercetărilor, în cauză se efectuează verificări și cu privire la săvârșirea infracțiunilor de corupere sexuală și rele tratamente aplicate minorului. 

Cadrul medical se laudă pe pagina de Facebook că este unul dintre cei mai apreciați chirurgi esteticieni din România, cu peste 12.000 intervenții de succes.

Dana Mihaela Jianu, președintele onorific al Societății Române de Chirurgie Estetică: ”Din câte am văzut eu în fotografiile care au apărut în spațiul public este destul de tânăr și ca să faci de 12.000 de intervenții, mi se pare o cifră care îmi este greu să corespundă realității și în plus, chiar prin codul deontologic este interzis să se afirme sau tu, ca și proprietar de site să spui că ești cel mai bun sau unul dintre cei mai buni.”

Medicul estetician mai este cercetat într-un alt dosar, pentru trei infracțiuni de vătămare corporală din culpă. În acel caz, procurorii au decis ca el să fie cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile și i-au interzis să părăsească țara.

Știrea inițială

Poliţiştii efectuează 15 percheziţii domiciliare şi la două sedii de firme în Bucureşti, într-un dosar în care 10 persoane au fost vătămate în urma unor operaţii estetice, informează, marţi, IGPR.

Potrivit surselor Euronews, pacientele medicului Hussein Shamieh ar fi avut complicații severe în urma intervențiilor chirurgicale realizate de acesta. Medicul Hussein Shamieh mai are și alte probleme penale. Acesta mai are un dosar, tot pentru infracțiuni de vătămare din culpă, în care are control judiciar și interdicția de a părăsi țara. 

Pe lângă acestea, cadrul medical are mai multe probleme de natură penală. Doctorul estetician a fost dat în judecată și de paciente. De exemplu, în urma unor intervenții nereușite, una dintre pacientele sale cere daune morale și materiale de 250.000 de euro. 

"Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa - Serviciul Municipal de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pun în aplicare 15 mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi evaziune fiscală. Percheziţiile sunt efectuate în municipiul Bucureşti, la locuinţele a două persoane fizice, cercetate pentru comiterea faptelor şi la sediile a două persoane juridice, care au ca obiect de activitate prestarea de servicii medicale", precizează IGPR, potrivit Agerpres.

Din cercetările efectuate în dosar a rezultat că, în perioada august 2020 - ianuarie 2024, un bărbat ar fi efectuat intervenţii chirurgicale estetice şi reconstructive, în urma cărora ar fi rezultat vătămarea corporală a zece persoane.

Prejudiciul, aproximativ două milioane de euro

Prejudiciul cauzat în dosar este de 1.978.000 de euro.

"În urma extinderii cercetărilor, în cauză se efectuează verificări şi cu privire la săvârşirea infracţiunilor de corupere sexuală şi rele tratamente aplicate minorului", mai anunţă IGPR.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. La acţiune participă şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economico - Financiare şi Serviciul Criminalistic, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigaţii Criminale, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE