Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un avion militar american s-a prăbușit în largul coastelor Japoniei. Opt persoane erau la bord

Un avion militar american Osprey s-a prăbușit, miercuri, în largul coastei insulei japoneze Yakushima, din sudul prefecturii Kagoshima. Aparatul de zbor avea opt persoane la bord, potrivit unui purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă din Japonia, care susține că a primit vestea în jurul orei locale 14:47. Imediat au fost trimise, în zona accidentului, o ambarcațiune specială de patrulare și o aeronavă.

O persoană a fost găsită până acum, localizată de o navă locală de pescuit care ajuta Garda de Coastă la căutare, după cum a declarat un purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, citat de CNN. El susține că nu sunt disponibile informații despre starea acelei persoane sau despre celelalte persoane de la bord.

O aeronavă americană Osprey s-a prăbușit în mare, în apropiere de Tokyo

Un martor spune că a observat flăcări la motorul stâng al aeronavei, înainte de a se prăbuși, în apropiere de Tokyo. Cu aproximativ cinci minute înainte de prăbuișire, radarele aparatului au cedat, după cum susțoine Kodo News, care citează oficiali ai pazei de coastă.

Managementul aeroportului Yakushima a primit o solicitare de la armata americană prin care se solicită o aterizare de urgență pe aeroportul Kagoshima.

Acesta este al doilea accident în interval de patru luni, în care este implicat un aparat de zbor Osprey. În august, în timpul unor exerciții militare din Australia, o aernoavă militară Osprey s-a prăbușit, iar trei pușcași marini americani au murit și câțiva au fost răniți.

În 2022 au fost alte două incidente cu astfel de aeronavă. Mai întâi, Un Osprey MV-22B s-a prăbușit în timpul unei misiuni de antrenament, în apropiere de Glamis, California, iar în același an, patru militari americani au murit după ce un Osprey în care se aflau s-a prăbușit în timpul unor exercițiilor de antrenament ale NATO în Norvegia.

Cu toate acestea, Osprey este o aeronavă foarte flexibilă, care poate decola vertical, ca un elicopter și poate să efectueze croaziere de mare viteză, ca un avion convențional, cu turbopropulsoare.

Însă această aeronavă a avut totuși un istoric de probleme mecanice și operaționale, de la începuturile sale,din anii 1980, potrivit colonelului în retragere al Forțelor Aeriene ale SUA, Cedric Leighton, conform sursei citate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE