Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un avion militar s-a prăbușit la un antrenament pentru un miting aviatic. O fetiță de cinci ani a murit

Tragedie în Italia. Un avion militar de tip MB-339 s-a prăbușit în timpul unui antrenament pentru un spectacol aviatic, care urma să aibă loc duminică, la Vercelli, cu ocazia aniversării a 100 de ani a Forțelor Aeriene Italiene. Showul a fost anulat.

Accidentul a avut loc la 20 de kilometri de Torino, în zona orașului San Francesco al Campo, la aeroportul Caselle. Aeronava a căzut peste o mașină cu patru persoane la bord și a ucis o fetiță de cinci ani care se afla în acea mașină, conform Reuters.

Pilotul avionului a reușit să se catapulteze

Fratele fetiței, în vârstă de 9 ani, a fost grav rănit. Părinții au scăpat, dar au suferit unele arsuri. Pilotul a reușit să se catapulteze, dar a suferit arsuri la mâini, conform AP.

Avionul se pregătea de o acrobație în două formații de V strânse, compuse din 9 aeronave.

Aparatul de zbor aparținea echipei de acrobație aeriană Frecce Tricolori, parte din Forțele Aeriene Italiene. Piloții acestei echipe renumite sunt specialiști în acrobații complicate.

"Avionul, care era pilotat de maiorul Oscar Del Do, decola atunci când, din motive necunoscute, a pierdut din înălţime şi a lovit pământul. Chiar înainte de impact, pilotul a reuşit să se catapulteze.

Pentru moment, nu putem să confirmăm cauza accidentului. Una din ipotezele luate în calcul, dată fiind dinamica evenimentului, este impactul cu o pasăre în timpul primei faze a decolării. Incendiul produs ca urmare a impactului aeronavei cu solul a afectat, din nefericire, o maşină care se afla în trecere, cu patru persoane la bord, cauzând decesul unei fetiţe şi rănirea altor trei pasageri din vehicul", se precizează într-un comunicat al Ministerului Apărării din Italia.

Ministrul Apărării, Guido Crosetto: "Ministerul transmite condoleanțe membrilor familiei. Oficialii au pus la dispoziție toate facilitățile și abilitățile pentru gestionarea situației de urgență și vine în sprijinul oricăror persoane implicate. E o tragedie înspăimântătoare".

În 1988, trei avioane ale Frecce Tricolori s-au ciocnit în aer și s-au prăbușit în timpul unui spectacol aerian de la baza Ramstein, din Germania, la care au participat aproximativ 300.000 de oameni. Cei trei piloți și 57 de persoane aflate la sol au murit, iar 346 de oameni au suferit răni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE