Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Parlamentul European a ajuns joi la un acord prin care va limita plățile cash la maximum 10.000 de euro, în UE. De asemenea, UE va aborda prevederi mai stricte și în privința criptomonedelor. Măsurile au scopul de a combate spălarea banilor în blocul european, transmite DW.

”Acordurile din această săptămână reprezintă un element foarte important în lupta împotriva banilor murdari în UE”, a declarat comisarul UE pentru servicii financiare, Mairead McGuiness, în urma acordului de la Strasbourg.

Planurile ar acorda anchetatorilor financiari puteri sporite de inspecție în cazurile suspecte de spălare a banilor și finanțare a terorismului, precum și competențe mai largi de suspendare a tranzacțiilor și a conturilor suspecte.

Pentru a intra în vigoare, măsura trebuie să treacă de Parlamentul European și, de asemenea, să obțină aprobarea liderilor statelor membre individuale, în Consiliul European.

Crypto, articolele de lux, industria fotbalului, de asemenea, sub control

Măsura legislativă înăsprește reglementările, și în ceea ce privește piața de criptomonede, mașini sau bijuterii de lux.

Furnizorii de active ar trebui, de asemenea, să înceapă să monitorizeze clienții și să raporteze activitățile suspecte ale acestora. Ei vor trebui să fie atenți la tranzacțiile în valoare de peste 1.000 de euro.

Comercianții de bunuri de lux, cum ar fi metalele prețioase sau mașini și iahturi, dar și cluburile și agenții de fotbal vor fi, de asemenea, vizați de noile reglementări.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE