Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UDMR rămâne la guvernare. Kelemen Hunor: ”Există un acord semnat și trebuie respectat”

Au apărut noi discuții în Coaliție înainte de trecerea conducerii Guvernului la PSD. Un lider UDMR susține că formațiunea din care face parte ia în calcul ”la modul serios” să iasă de la guvernare.

Mai mult, acesta a acuzat PNL că vrea să ia un minister din cele trei pe care partidul le deține. Pe de altă parte, Președintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că formațiunea sa nu va ieși de la guvernare.

Însă nu a confirmat, dar nici nu a negat că i s-a cerut în Coaliție să cedeze un minister.

”Există un acord semnat între PSD și PNL privind rotativă, schimbarea prim-ministrului, de fiecare dată am spus că trebuie respectat acel acord. Cuvântul dat, cuvântul acordat.

Eu am înțeles atât de la colegii de la PSD cât și de la PNL că se va respecta acordul. Nu am de făcut alte comentarii. Se respectă protocolul semnat. Au fost multe discuții, nu pot eu să vă spun toate detaliile pentru că o bună parte dintre discuții erau între cei trei președinți.”, a declarat Kelemen Hunor.

Ciucă: Vrem să asigurăm stabilitatea politică

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat că, formal, PNL nu a solicitat, în contextul pregătirii rocadei guvernamentale, preluarea vreunuia dintre ministerele pe UDMR le deţine în prezent, subliniind că guvernarea va fi asigurată cu responsabilitate.

"Partidul Naţional Liberal nu vrea absolut nimic, vrem în continuare să asigurăm guvernarea ţării, aşa cum am făcut-o şi până acum. Vrem să asigurăm stabilitate politică, avem nevoie acum, mai mult ca oricând, de această stabilitate. Vreau să subliniez că, atât împreună cu partenerii de coaliţie, cât şi în întâlnirile pe care le avem cu reprezentanţi ai autorităţilor din ţară, dar şi cu reprezentanţi ai ambasadelor şi în întâlnirile bilaterale pe care le-am avut, cu toţii întreabă de modul în care vom asigura guvernarea României şi le răspund tuturor că vom asigura guvernarea cu responsabilitate", a afirmat Nicolae Ciucă.

Întrebat despre rămânerea UDMR la guvernare şi păstrarea ministerelor după rotaţia premierilor, Ciolacu a spus că protocolul coaliţiei va fi respectat, iar acest lucru înseamnă că UDMR rămâne cu toate ministerele.

"Haideţi să lămurim lucrurile. Nu ştiu ce se întâmplă în spaţiul public. Eu vă spun - ca şi copreşedinte al acestei coaliţii - că avem un protocol. Eu o altă discuţie nu am. Şi vom respecta acest protocol", a afirmat Ciolacu la Parlament, întrebat dacă sunt blocate discuţiile în coaliţia de guvernare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE