Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucrainenii trimit întăriri în Bahmut. Ei spun că rușii atacă neîncetat orașul, chiar dacă suferă pierderi mari

Lupte grele se dau în Bahmut, unde situația nu a fost niciodată mai complicată. O spune viceministrul ucrainean al Apărării de la Kiev, care a anunțat că în zonă vor fi trimise întăriri. Soldații care se află de aproape jumătate de an pe frontul din Bahmut spun că nicio zi nu trece fără pierderi omenești. Potrivit ucrainenilor, și rușii pierd mulți soldați. Oficiali militari de la Kiev susțin că mercenarii sunt înlocuiți cu soldați din armată. Asta după ce liderul grupării Wagner, Evghenii Prigojin, s-a plâns că are mari probleme cu aprovizionarea cu muniție.

Toate străzile din Bahmut sunt scăldate în sânge, spune un soldat ucrainean. El și camarazii lui luptă de aproape șase luni pentru a apăra micul oraș minier.

Soldat ucrainean: Din păcate, în fiecare zi pierdem un camarad. Nu trece nicio zi fără să fie evacuați morți, cei care și-au pierdut viețile sunt transmiși rudelor. Facem tot posibilul ca cei care și-au dat viața pe front să fie evacuați. 

Într-o clădire transformată în adăpost, mai mulți soldați se bucură de câteva ore libere. Ei sunt hotărâți să lupte până la capăt pentru țara lor, pentru memoria camarazilor pierduți pe front. Militarii spun că, însă, au mare nevoie de arme.

Soldat: Eu sunt foarte optimist. Nu doar Bahmutul, și Crimeea trebuie recuperată. Dați arme și arătați unde să mergem să luptăm. Și gata.

Potrivit ucrainenilor, Rusia își dorește să cucerească orașul Bahmut, apoi întreaga regiune Donețk. Armata ucraineană anunță că, în ultimele 24 de ore, a respins 85 de atacuri de-ale rușilor, multe dintre care în regiunea Bahmut. Ucrainenii mai susțin că au lovit depozite de armament rusesc.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE