Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraineanca Jamala, câștigătoare a Eurovision 2016, pusă de ruși pe lista persoanelor căutate

Rusia a plasat-o pe lista persoanelor căutate pe cântăreața ucraineancă Susana Jamaladinova, cea care a câștigat Eurovision 2016, conform agențiilor de presă ruse. Ea a apărut într-o bază de date a Ministerului de Interne, ca fiind căutată pentru încălcarea unei legi penale, conform AP, care citează un site independent din Rusia.

Câștigătoarea Eurovision 2016, pusă de Rusia pe lista persoanelor căutate

Jamala, așa cum este numele ei se scenă, ar fi acuzată în temeiul unei legi adoptate anul trecut și care interzice răspândirea așa-ziselor informații false despre armata rusă și luptele din Ucraina.

Susana Jamaladinova, în vârstă de 40 de ani, este din Crimeea și este de origine tătară. Ea a câștigat concursul Eurovision din 2016, cu piesa „1944”, un titlu care se referă la anul în care Uniunea Sovietică a deportat în masă tătarii din Crimeea.

Performanța ei a venit la aproape exact doi ani după ce Rusia a anexat Crimeea. Cu toate că melodia nu a făcut nicio critică specifică Rusiei sau Uniunii Sovietice, rușii susțin că această piesă a încălcat regulile împotriva discursului politic.

Cu toate acestea, primele versuri ale piesei au fost interpretate: "Când vin străinii, vin în casa ta, vă ucid pe toți și spun 'Nu suntem vinovați' ".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE