Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina sărbătorește Ziua Națională a Drapelului. Rușii ar putea să-și intensifice atacurile, după moartea Dariei Dughina

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a interzis adunările populare care marchează cele două sărbători naționale ale țării. Astăzi, Ucraina celebrează Ziua Națională a Drapelului, iar mâine va fi sărbătorită Ziua Independenței.

Marile orașe ucrainene au început să renunțe la ceremoniile pe care le plănuiau pentru 24 august. Ambasada Statelor Unite din Kiev i-a îndemnat pe cetățenii americani să părăsească Ucraina. Departamentul american de Stat a emis un avertisment că rușii își vor intensifica atacurile în zilele următoare.

Posibilă intensificare a atacurilor

Ucraina se teme de o intensificare a atacurilor Rusiei, în urma morții Dariei Dughina, fiica unuia dintre ideologii lui Vladimir Putin, într-un atentat cu mașină-bombă. La șase luni după ce forțele rusești au început atacul împotriva Ucrainei, guvernul de la Kiev a expus pe străzile capitalei artileria și vehiculele blindate rusești avariate sau distruse.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Dragi ucraineni, mai ales în aceste zile, când sărbătorim atât Ziua Drapelului, cât și Ziua Independenței noastre, dacă vă aflați în străinătate, vă rog să le amintiți și altora despre Ucraina, să fiți acolo cu drapelul ucrainean și să spuneți adevărul despre crimele făcute de ocupanții (ruși n.r.).”

Aproape 9000 de morți de la începutul invaziei

Numărul morților în atacurile cu rachete rusești asupra orașului Harkov a crescut la 25. Operațiunea de salvare din cartierul Saltovsky s-a încheiat luni cu opt cadavre, încă neidentificate.

Aproximativ 40 de răniți se recuperează în diferite spitale din Harkov. Pe frontul militar, aproape 9.000 de soldați ucraineni au fost uciși de când Rusia și-a lansat invazia. Este pentru prima dată când Ucraina dezvăluie amploarea pierderilor sale militare.

În același timp, astăzi începe un nou sezon al ligii de fotbal din Ucraina, în condițiile în care, până acum, toate meciurile au fost suspendate, din cauza războiului. Partidele de fotbal din ligă se vor juca la Kiev și în apropiere de Capitală. În cazul unui atac, jucătorii se vor deplasa spre adăposturile din zona stadioanelor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE