Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina: Soldații au rdicat un turn de supraveghere mobil, amplasat pe o mașină

Soldații ucraineni au construit un turn de supraveghere mobil, amplasat pe o mașină, care îi ajută să localizeze țintele pentru loviturile de artilerie. Soldații montează manual turnul, ceea ce durează aproximativ 15 minute. În viitor, ei intenționează să automatizeze acest proces.

Turn mobil de 18 metri

Soldații ucraineni ai Brigăzii 127 de apărare teritorială împreună cu voluntari au construit un turn mobil de 18 metri folosit pentru reglarea artileriei. Acesta este montat pe o mașină Volga de fabricație sovietică.

Taras Schevchenko, soldat al Brigăzii 127 de apărare teritorială: „Acest prototip funcționează deja, ajutându-ne să ajustăm lansatoarele de și chiar tunurile de artilerie. Camera în sine poate vedea până la 5 kilometri. Iar unghiul de la 18 metri înălțime este suficient pentru a fi corectat cu 2-3 kilometri față de linia de contact. Vedem ținta și putem lovi chiar și o locație îndepărtată a țintei.”

Un soldat al brigăzii a spus că realizarea turnului a costat aproximativ cinci mii de dolari. El a precizat că un astfel de dispozitiv nu există în armata ucraineană, așa că s-au inspirat din dispozitivele de supraveghere mai avansate din Statele Unite.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE