Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina schimbă tacticile de apărare. Contraofensiva nu a adus rezultatele așteptate

Președintele Volodimir Zelenski a anunțat că armata ucraineană și-a reanalizat tacticile de apărare. Se întâmplă în condițiile în care contraofensiva nu a adus rezultate așteptate, iar armata rusă și-a intensificat atacurile în estul țării.

Pentru ca armata ucraineană să reziste acestei ierni, Uniunea Euopeană a anunțat că va acorda un ajutor suplimentar pentru formarea de militari.

UE crește cheltuielile pentru instruirea ucrainenilor

Uniunea Europeană va crește de patru ori cheltuielile pentru instruirea soldaților ucraineni. Până acum, peste 34 de mii de militari s-au antrenat în cadrul unor programe finanțate de țările membre. Acum, Blocul Comunitar va cheltui cu 200 de milioane de euro în plus pentru instruirea lor.

"Știu că trebuie să facem mai mult și mai repede. Cu siguranță, Putin va folosi iarna pentru a continua să dezlănțuie teroarea asupra civililor din Ucraina și să atace infrastructura energetică", a declarat Josep Borrell, înaltul reprezentant pentru afaceri externe al UE.

În localitățile din prima linie a frontului au fost deja construite buncăre în care oamenii pot merge pentru a se încălzi. Într-un oraș din regiunea Zaporojie, puternic bombardat încă de la începutul războiului, oamenii merg în aceste adăposturi pentru a primi un prânz cald, pentru a-și spăla hainele sau chiar pentru a urmări un film.

Rușii sunt acuzați că nu atacă doar pe front. Soția șefului spionajului militar ucrainean ar fi fost otrăvită cu metale grele și se află internată în spital.

Soțul său, Kirilo Budanov, a povestit anterior că a fost și el victima a cel puțin zece tentative de asasinat puse la cale de serviciile secrete rusești.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE